NIHH – Norsk Institutt for Hypnoterapi og Klinisk Hypnose

Krav og godkjenning

Norsk Institutt for Hypnoterapi og Klinisk Hypnose (NIHH) er den eneste utdanningsaktøren i Norge, som innfrir fagkravene som kreves for at hypnoterapeuter kan benytte tittelen hypnoterapeut ved en registrering i utøverregisteret i Brønnøysundregisteret. Det er kun de hypnoterapeuter som er registrert i utøverregisteret med tittelen hypnoterapeut, som har lov til å benytte Registrert sammen med tittelen hypnoterapeut. Derfor er det kun hypnoterapeuter som innfrir fagkrav for medlemskap hos NFKH, som har mulighet til å benytte tittelen Registrert Hypnoterapeut. 

Medlemskap i NFKH

For å kunne benytte den beskyttede tittelen Registrert hypnoterapeut stilles det krav til utdanning, og krever medlemskap i utøverorganisasjon som har godkjenning for behandlingsformen hypnoterapi og for tittelen hypnoterapeut fra Helsedirektoratet. NFKH er den eneste utøverorganisasjon i Norge som har en godkjenning  fra Helsedirektoratet for fagfeltet hypnoterapi og tittelen hypnoterapeut. NIHH hypnoterapeuter kvalifiserer til medlemskap i NFKH.

NIHH jobber for at det skal holdes høy faglig kvalitet på hypnoterapeuter og fagfeltet hypnoterapi. Utdanningen som NIHH tilbyr er tilpasset de som ønsker å jobbe profesjonelt med hypnoterapi. Utdanningen passer godt for alle som ønsker å få en dypere forståelse av faget og lære seg hypnoterapi på en grundig måte.

Personer som søker studieplass på NIHH kommer fra mange forskjellige yrker. Etablerte behandlere som har tatt utdanningen hos NIHH som ekstra spesialisering, melder om betydelig bedre resultater og økt omsetning etter de innførte hypnoterapi i deres praksis. Utdanningen i hypnoterapi og klinisk hypnose som NIHH tilbyr, er beregnet for å kunne gi et godt faglig påfyll til både psykologer, leger, psykiatere og annet helsepersonell. Personer som har søkt omskolering eller som har hatt behov for å komme tilbake i arbeidslivet igjen, har klart å komme i jobb etter endt utdanning hos NIHH.  Utdanningen passer også for alle som ønsker seg en solid egenutvikling.

    NIHH – Norsk Institutt for Hypnoterapi og Klinisk Hypnose